De basis pedicurebehandeling

Het behoud van uw voeten.

Een voetbehandeling is bestemd voor iedereen die goed voor zijn of haar voeten wil zorgen. Niet alleen uw teennagels worden geknipt. Integendeel, een gediplomeerd pedicure verzorgt uw hele voeten. Niet alleen als u last van uw voeten heeft, maar zeer zeker ook om te voorkomen dat u last van uw voeten krijgt. Een voetbehandeling is absoluut pijnloos en mag als prettig en pure ontspanning worden ervaren. Bij periodieke behandeling kan uw pedicure uw voeten goed in de gaten houden en eventuele problemen zo snel mogelijk verhelpen.

Mijn standaard voetbehandeling bestaat uit:

 • desinfecteren van de huid
 • teennagels knippen
 • nagelomgeving schoonmaken en losmaken
 • overtollig eelt verwijderden
 • eelt glad afwerken met de frais
 • eventuele likdoorns verwijderen
 • behandeling van kloven
 • incrèmen met voedende voetencrème

Een standaard voetbehandeling (basis pedicurebehandeling) duurt gewoonlijk ca. 45 minuten. Zijn er veel kloven, overtollig eelt of likdoorns, dan kan de behandeling zonodig per kwartier worden uitgebreid al naar gelang de behoefte van extra aandacht voor uw voeten.

 
VoetZorg Sacha Jetten Malden

Cosmetische voetbehandeling

Het praktische gaat samen met het aangename

U wilt even lekker ontspannen en u zelf eens lekker laten verwennen. Hiervoor is mijn cosmetische voetbehandeling.

Een cosmetische voetbehandeling duurt gewoonlijk ca. 60 minuten. Zijn er veel kloven, overtollig eelt of likdoorns, dan kan de behandeling zonodig per kwartier worden uitgebreid al naar gelang de behoefte van extra aandacht voor uw voeten. Uiteraard kunt u ook specifieke wensen kenbaar maken.

 
VoetZorg Sacha Jetten Malden

Luxe VOETZORG behandeling

U wilt even lekker ontspannen en u zelf eens lekker laten verwennen.

Hiervoor is mijn luxe VoetZorg behandeling. 

Een luxe VoetZorg behandeling duurt gewoonlijk ca. 60 tot 75 minuten. Uiteraard kunt u specifieke wensen kenbaar maken of de behandeling uitbreiden met bijvoorbeeld een traditionele Chinese Chin-Flex voetmassage.

 

Diabetische- en Reumatische Voet

Ruim 10% van alle diabetisch patiënten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ ben ik in staat professionele hulp en verzorging te verlenen. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt.

Voor iemand met reumatische klachten is het noodzakelijk om een pedicure te zoeken die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik goede adviezen geven over de te gebruiken materialen en hulpmiddelen en zorgen voor drukverlichting bij knobbels.

 
Orthese

Orthesiologie - Orthesetechniek

Ter behandeling van drukplekken maak ik ook ortheses. Een orthese is een teenstukje van siliconen-materialen, dat direct aan de voet wordt gemaakt.

Hiermee behandel ik likdoorn tussen of op de tenen, hamertenen, klauwtenen en vooral de Hallux-valgus (knobbel achter de grote teen) orthese is hierbij erg succesvol. Met deze soepele en huidvriendelijke ortheses kan ik probleemplekken van uw voet drukvrij leggen.

 
Schimmelnagel - Mycose

Schimmeldiagnostiek

Schimmelnagel?
Zwemmersecseem?
Mycose!

Door het Leids Cytologisch en Pathologisch Laboratorium ben ik gecertificeerd om monsters van mogelijke schimmels af te nemen ter nader onderzoek. Op basis van de analyse en resultaten van het onderzoek en uiteraard in nauw overleg met cliënt stel ik zonodig een gerichte en doeltreffendebehandeling op. Mycose, schimmelnagel of zwemmers ecseem? In de meeste gevallen is het goed te behandelen. Blijf er niet mee rondlopen!

 

 

Beenharsen

Met mooie gladde benen de lente en zomer in, dat kan door middel van beenharsen. Als de benen geharst worden, blijven de haren ongeveer 4 – 6 weken weg doordat de haren uit de haarzakjes verwijderd worden.

Voordat er met harsen begonnen kan worden, moeten de benen eerst voorbehandeld worden. Daarna wordt de warme hars op de huid aangebracht. Vervolgens wordt hier overheen een strip stevig aangedrukt, zodat de hars mét haartjes verwijderd kan worden. Zo behandel ik beide benen.

De harsresten worden met speciale olie verwijderd. Als dat gebeurd is moet de huid weer tot rust komen. Dit kan door de huid met rustgevende creme in te smeren en te masseren.

 

Tips:

Voor het harsen:

Geen creme of olie op de benen smeren. Het is beter om geen strakke kousen, sokken, panty's of broek te dragen vóór het harsen. Het haar wordt dan te plat op de huid gedrukt.

Na het harsen:

Het is beter de huid wat rust te gunnen en de eerste twee dagen niet in de zon of onder een zonnebank te gaan liggen. Ook is het beter om de eerste dag niet in de sauna te gaan. Om het ingroeien van haartjes te voorkomen kan men de huid regelmatig scrubben (niet de eerste twee dagen). Men verwijdert hierdoor de dode huidcellen, zodat opeenhoping zoveel mogelijk voorkomen wordt. twee dagen voor harsen niet meer scrubben, omdat de huid dan te gevoelig wordt.

 

CHI etherische oliƫn

...geurende weldaad uit de natuur.

Geniet van een voetenbad of een massage en laat u meevoeren in een wereld van geuren. In mijn praktijk werk ik o.a. met de 100% zuivere oliën van het merk Chi.

Aromatherapie schrijft de geneeskrachtige werking toe aan een groot aantal etherische oliën. Deze oliën hebben een heilzame werking bij lichamelijke en geestelijke klachten.

 

Via de poriën dringen de oliën door in verschillende lagen van de huid en komen zo terecht in de bloedbaan. Ze verlaten het lichaam door de huid, urine of ontlasting.

Etherische oliën kunnen op diverse manieren worden gebruikt.

 • In een aromalampje, waarbij de geur van de olie door warmte vrijkomt
 • In bad, de essentiële olie wordt vermengd
 • In shampoos, crèmes
 • En uiteraard zeer geschikt bij een massage
 •  

  Titel

  In mijn praktijk gebruik ik de Yunique van Chi, een prachtig vormgegeven apparaat voor het verdampen van essentiële oliën en hydrolaten en voor het bevochtiging van de lucht. Door ultrasone techniek ontstaat een fijne waterdamp die als een soort van mist boven uit de bloemvormige aromaverdamper komt. 

  Daarnaast is er nog een ioniserend effect van deze Chi verdampers omdat de luchtkwaliteit verbetert door meer negatieve ionen in de lucht. Die hechten zich aan de plusionen waardoor stof in de lucht neer valt op de grond. De Yunique 4-in-1 verdamper kan ingesteld worden op 1, 2 of 3 uur, waarna het apparaat automatisch afslaat. Ook de LED verlichting in de bol is met de afstandsbediening in te stellen op verschillende kleuren. Ten slotte heeft de Yunique ontspannende muziek ingebouwd maar kan desgewenst ook muziek van een mp3-speler laten horen. De Yunique biedt zo diverse mogelijkheden voor luchtzuivering, ontspanning en wellness!

  De Yunique van Chi met draadloze afstandbediening en andere aromaverdampers zijn in mijn praktijk te bekijken en desgewenst te bestellen.